Przedszkole nr 56 Wesołe Kubusie
w Warszawie

Jadłospis

Jadłospis dnia 22.10.2018 r.

Śniadanie:

Kasza manna, schab pieczony, sałata , pomidor , chleb orkiszowy i pszenno-żytni , masło , herbata owocowa z miodem , jabłka.

Obiad:

Jarzynowa z fasolką szparagową i ziemniakami , kluski leniwe z masłem i bułką , surówka  z marchwi i jabłek, kompot owocowy .

Podwieczorek:

Jajko gotowane , szczypiorek, rzodkiewki , bułka kajzerki i graham, masło , kawa mleczna , herbata z cytryną , winogrona .

Jadłospis dnia 23.10.2018 r.

Śniadanie:

Płatki ryżowe , ser żółty, sałata, papryka, chleb razowy i pszenno- żytni, masło,  herbata z cytryną, gruszki.

Obiad:

Szpinakowa z ziemniakami , wieprzowina po seczuańsku , ryż naturalny, kalafior z masłem i bułką , napój miętowo-miodowo-cytrynowy.

Podwieczorek:

Kiełbasa krakowska podsuszana, ogórek świeży , bułka wrocławska, kajzerka i z ziarnem , masło , bawarka , napój melisowo-miodowo-cytrynowy , jabłka .

Jadłospis dnia 24.10.2018 r

Śniadanie:

Kakao , pasta  z makreli i jaj , szczypiorek , rzepa biała , chleb warszawski i z pełnego przemiału , masło, herbata z cytryną  , jabłka .

Obiad:

Krupnik z kaszą jęczmienną , udko z kurczaka pieczone, ziemniaki, marchewka zasmażana , kisiel malinowo-porzeczkowy.

Podwieczorek:

Budyń śmietankowy z malinami i miodem , mini drożdżówki z nadzieniem owocowym, napój melisowo-miodowo-cytrynowy, banany  i kalarepa .

Jadłospis dnia 25.10.2018 r.

Śniadanie:

Kakao , parówki z szynki na gorąco , ketchup , bułka wrocławska, kajzerka i graham , masło , pomidor ,  napój rumiankowo-miodowy, pomarańcze .

Obiad:

Barszcz czerwony z ziemniakami , zrazy wołowe w sosie własnym , kluski śląskie , ogórki kiszone , napój miętowo-miodowo-cytrynowy.

Podwieczorek:

Kasza manna z musem malinowym i miodem , herbata z cytryną , marchewka i banany.

Jadłospis dnia 26.10.2018 r.

Śniadanie:

Płatki żytnie , szynka wiejska , sałata , papryka , chleb żytni i pszenno-żytni , masło, napój owocowo- miodowy , jabłka .

Obiad:

Pomidorowa z makaronem , kotlet z ryby miruny pieczony , ziemniaki , fasolka szparagowa z masłem i bułką, sok jabłkowy naturalny 100%.

Podwieczorek:

Twarożek waniliowy z miodem, bułka wrocławska, kajzerka i orkiszowa , masło , herbata z cytryną , marchew  i gruszka .

Jadłospis dnia 29.10.2018 r.

Śniadanie:

Kluski lane, ser żółty, sałata, ogórki kiszone, chleb pszenno-żytni i razowy, masło, napój melisowo-miodowy, jabłka.

Obiad:

Pieczarkowa z ziemniakami, pulpety drobiowe z otrębami w sosie warzywnym, kopytka, brokuły z masłem i bułką, kompot owocowy.

Podwieczorek:

Makaron z jabłkami duszonymi i bitą śmietaną, herbata z cytryną i miodem, marchewka i gruszki.

Jadłospis dnia 30.10.2018 r.

Śniadanie:

Kasza manna, kiełbasa szynkowa, sałata , pomidor, chleb pszenno – żytni i żytni , masło , herbata z cytryną ,  jabłka.

Obiad:

Jarzynowa z soczewicy i z ziemniakami , pierogi z serem i bitą śmietaną , surówka z marchewki i jabłek , kisiel malinowo-porzeczkowy.

Podwieczorek:

Pasta z jaj i pomidorami suszonymi, szczypiorek, papryka , bułka wrocławska, kajzerka i orkiszowa , masło , kawa mleczna , napój rumiankowo-miodowy , winogrona

Jadłospis dnia 31.10.2018 r.

Śniadanie:      

Kakao, pasta rybno(miruna) - warzywna, chleb warszawski  i z pełnego przemiału, masło, szczypiorek, ogórek kiszony, herbata z cytryną, banany.

Obiad:

Krupnik z kaszą jaglaną, schabowy panierowany, ziemniaki, buraczki zasmażane, napój miętowo – miodowo – cytrynowy.

Podwieczorek

Sernik domowy, napój rumiankowo- miodowo – cytrynowy, jabłka i marchewka.