Przedszkole nr 56 Wesołe Kubusie
w Warszawie

Jadłospis

Jadłospis dnia 10.12.2018 r.

Śniadanie:

Płatki orkiszowe, kiełbasa szynkowa, sałata, papryka, chleb pszenno – żytni i graham, masło,  herbata owocowa , jabłka.

Obiad:

Brokułowa z ziemniakami,

Spaghetti z mięsem wieprzowym i sosem pomidorowo-warzywnym,

Ogórki kiszone,

Napój  miętowo – miodowo – cytrynowy.

Podwieczorek:  

Zapiekanki z serem żółtym, natka, ketchup, napój melisowy, mandarynki.

Jadłospis dnia 11.12.2018 r.

Śniadanie;

Zacierkowa z mąki mieszanej, ser żółty, sałata, ogórek kiszony, bułka wrocławska i orkiszowa, masło, napój rumiankowo-miodowo-cytrynowy, kiwi.

Obiad:

Jarzynowa z kaszą jaglana,

Kotlet schabowy, ziemniaki,

marchewka zasmażana,

Sok jabłkowy naturalny 100%.

Podwieczorek:

Pasta  rybno – warzywna, szczypiorek, rzodkiewki, chleb warszawski i z pełnego przemiału, masło, kawa mleczna, herbata z cytryną, jabłka.

Jadłospis dnia 12.12.2018 r.

Śniadanie:

Płatki ryżowe, szynka gotowana, sałata, pomidor, chleb pszenno-żytni i orkiszowy, masło, napój miodowo-cytrynowy, jabłka.

Obiad;

Jarzynowa z fasolką szparagową i ziemniakami,

Naleśniki z serem i polewą śmietanowo-truskawkowym,

Kompot śliwkowo-morelowy.

Podwieczorek:

Frankfurterki pieczone, ketchup, ogórki kiszone, bułka kajzerka, wrocławska i żytnia, masło, kawa mleczna, herbata owocowa, pomarańcze.

I, II, IV, V, VII , poczęstunek : ciastka, bakalie, owoce, sok owocowy 100%, miód.

Jadłospis dnia 13.12.2018 r.

Śniadanie:

Kakao, pasta z jaj, soczewicy z pomidorami, szczypiorek, pomidorki koktajlowe,  chleb pszenno-żytni i graham, masło, herbata z cytryną, gruszki.

Obiad:

Ogórkowa z ziemniakami,

Indyk w sosie słodko – kwaśnym, kluski śląskie,

Sałata mix z granatem,

Kisiel malinowo - porzeczkowy.

Podwieczorek;

Ryż z musem jabłkowym i polewą śmietanowo-serową z agawą, napój melisowy, banany i marchewki, podpłomyki bezcukrowe.

Jadłospis dnia 14.12.2018 r.

 Śniadanie:                 

Płatki jaglane, schab pieczony, sałata, papryka, chleb pszenno-żytni i razowy, masło, herbata z cytryną, winogrona.

Obiad:

Pomidorowa z makaronem,

Ryba faszerowana pieczona, ziemniaki,

Kalafior gotowany na parze z masłem i bułką,

Sok jabłkowy naturalny 100%.

Podwieczorek

Sernik domowy, napój rumiankowo-miodowo-cytrynowy, marchewki i kaki.

 III, VI, XI , poczęstunek : ciastka, bakalie, owoce, sok owocowy 100%, miód.